Chalet

Chalet

zaterdag 7 januari 2012

Ook weer leuk, haken!

Dat is nu een leuk werkje bij de tv, via Attic24 kwam ik allerlei vrolijk gekleurde haakprojecten tegen.
Vrolijke kleuren, dat kunnen we wel gebruiken met dit grijze weer!
Ik ga meteen aan de slag met mijn restanten, de voorkant is al af, de achterkant half!

5 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Mag ik vragen hoe je gemeerderd hebt? Ik ben de bloem ook aan het haken maar als ik 15 stokjes per toer haak lubbert het heel erg. Heb het dubbel gevouwen en heb nu niet een halve cirkel maar een driekwart cirkel na 20 rondjes haken. Heb ook geprobeerd om 15 stokjes in elke 2e toer te meerderen maar dan gaat het weer bol staan.?Haak nog niet zo lang dus weet niet goed hoe ik het op moet lossen. Zou het komen doordat ik maar met naald 3 haak? Mijn bloemblaadjes krullen ook naar het midden toe?
  Mvg,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Maaike,

   klopt precies wat je beschrijft, de bovenkant ligt niet vlak, de bloemblaadtjes staan wat omhoog, en als je de onderkant er tegenaan zet (die is dus ook bol) heb je dus een soort afgeplat bolletje. Ik moest er ook even aan wennen, (en heb ook uitgehaald en net als jij wat uitprobeerd) maar in gebruik als kussen is het eigenlijk een heel fijn kussen! Als je er tegenaan zit wordt ie namelijk niet meteen plat!
   Toch volgens het aangegeven patroon haken en zo laten zou ik zeggen!

   Succes, groetjes,

   Anita

   Verwijderen
 2. Hoi Anita,
  Bedankt voor je antwoord! Nog even voor de duidelijkheid hoor. Heb je elke tweede toer gemeerderd? Dus 2 toeren met evenveel bloemblaadjes. Of elke toer gemeerderd? Met welke naalddikte heb je gehaakt?
  Groetjes,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Maaike,

  klopt, elke 2e toer meerderen en in die 2 toeren dus hetzelfde aantal blaadjes, ik haak met naald 3 maar ik haak vrij los en heb garen gebruikt wat ik toch al in huis had, geschikt voor naald 3 1/2 en 4.

  Groetjes,

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar weer begonnen met poging nummer 3 en nu haaknaald 3,5. Heb het begin rondje met 4,5 geprobeerd maar dan vind ik het weer zo grof worden. Zal er gewoon wel even aan moeten wennen dat het bol gaat staan en niet plat blijft liggen.
  Het resultaat laat ik tzt wel zien. In ieder geval fijn om te horen dat ik het wel goed deed. Begon wat aan mezelf te twijfelen.
  Groetjes,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen