Chalet

Chalet

vrijdag 24 februari 2012

Oude liefde II

Donderdag heb ik een dag vrij en ga ik op stap met mijn vriendin Jacqueline.We zaten bij elkaar in de klas op de middelbare school en zien elkaar nog steeds, maar hooguit een keer per jaar.


 Deze keer gaan we naar Arnhem naar Six Yards Guaranteed Dutch Design, een tentoonstelling over Vlisco en we knopen er meteen een workshop en een etentje aan vast. Hoewel de workshop gericht is op quilten, dus meer in mijn straatje, smullen we allebei van de leuke lappen en in het museum van de toch wel vrij aparte geschiedenis van Vlisco.


Bij mij liggen die lappen overigens nog gewoon in de kast! Ik kocht ze in 1996 toen ik via mijn werk iemand kende die bij Vlisco werkte en vertelde dat je er misdrukken per kilo kon kopen. Kiezen was er niet bij, maar die misdrukken heb ik ook nooit kunnen ontdekken (zoals mij toen al werd verzekerd.)  
Ik heb er al een en ander mee gedaan, zoals te zien op deze foto's uit de zomer van 2010, maar dit smaakt toch wel naar meer! Wordt vervolgd dus!

2 opmerkingen:

 1. Leuk! Heb je Aart ook nog ontmoet op de workshop? Ik zag op zijn blog dat hij er ook geweest is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Quiltjip, dat doet me deugd dat je ervan genoten hebt. Het bijzondere van bloggen is kennis en andere zaken delen met de lezers. Dit vond ik bijzonder genoeg om het met iedereen te delen en zo anderen de gelegenheid te geven het ook mee te maken. Ik denk dat deze workshop het MMKA ook wel bevallen is, de ochtend en middag waren vol!
  Ik ben eigenlijk blij dat de workshop niet echt werken werd, nu kan ik mijn strips en stoffen voor een meer moderne of misschien wel een Art manier gebruiken. Eerst maar eens de 2 cursussen afronden die ik momenteel volg, daarna heb ik weer 'lucht' om me aan ander nieuw werk te wijden.
  Dank voor je reactie op mijn blog!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen