Chalet

Chalet

zondag 18 oktober 2015

Opruimen..en dan eindelijk weer patchwork

Een halve dag ben ik bezig om mijn werkplek rondom de naaimachine weer gebruiksklaar te maken. Wat een troep bewaart een mens toch. Kleine stukjes elastiek, restjes oplosbaar borduurvlies, restanten badpaklycra.....weg ermee! (Ik hou me sterk en negeer het kleine stemmetje dat zegt: 'Ja, maar wie weet kun je dat nog gebruiken voor als....   ')Ik kan het vast nog gebruiken, maar dan ben ik weer een uur zoet om uit te sorteren of het wel lang, breed, groot genoeg is en dat schiet ook al weer net op!

Hoewel, 5 proeflapjes om je spanning in te stellen is echt wel genoeg, en een stukje elastiek dat zelfs niet meer om je pols past kun je echt nergens meer voor gebruiken. Weg ermee.
En dan is er ruimte. Ik heb al een avondje gesneden, nu dus een top uitleggen op bed, handig opstapelen, en dan zit ie ook meteen in een middag in elkaar! Twee zelfs, want ik had er twee gesneden! Jammer dat ik niet ook had nagedacht over het gebruik van 'leaders en enders' dan had ik bijna 3 quilts tegelijk kunnen afwerken! Maar ach, het is hobby en geen productiewerk dus dat is ook weer niet zo heel erg!

1 opmerking: