Chalet

Chalet

zondag 15 januari 2017

Crazy Quilt project


Ik heb me laten verleiden om mee te doen aan een Block of the Month project met een mysterie crazy quilt. Aangezien ik laden vol met restanten batik heb in alle kleuren van de regenboog sprak dit project me extra aan. Dus ik haal uit alle hoeken en gaten materialen tevoorschijn en ga helemaal niets kopen.Nou ja, misschien de vlieseline, want daarvan heb ik nog maar een halve meter of zo. Maar misschien kan ik met iemand ruilen? Vlieseline tegen restanten stof? Wie weet.
Elke maand komt er een nieuw blok dus voorlopig kan ik vooruit. De bedoeling is ook een kleine deuk in mijn voorraad stof, lintjes en
pailletten te slaan. Hoewel, daar heb ik denk ik wel 25 quilts voor nodig.
Vandaag maakt ik dus het eerste blok en maakt ik meteen weer de klassieke fout: een van de lapjes komt net niet voorbij de naadtoeslag. Nou ja, ik kan er altijd nog een klein hoekje stof opstikken, het is crazy tenslotte. Maar misschien is er toch voldoende ruimte om aan elkaar te stikken. Wel hield ik netjes mijn proeflapje met steken bij de hand, en niet voor niets, bij een aantal steken heb ik de spanning echt wel bij moeten stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten