Chalet

Chalet

woensdag 10 augustus 2016

Een extra stukje tuin


Na twee dagen trekken en zeulen met brandnetels en piespotjes, uitgraven van wilde bramen, na tientallen kruiwagens vol prikkend afval wegbrengen naar de brandstapel en na 70 meter  heg knippen en wegruimen heb ik wel zin in 'leuk' tuinieren. Leuk is: in je korte broek en hemdje, en niet in je spijkerbroek en bloes met lange mouwen om te voorkomen dat je overal prikkels hebt.
Bovendien is het weer lang niet zo fris als voorspeld, namelijk gewoon 25 graden dus eigenlijk best warm om in de tuin te werken.
Ik wil wat planten die ik heb meegenomen in de tuin zetten en besluit om ook de camelia te verzetten. Daar is mooi plaats voor naast het huis omdat we in het voorjaar daar een enorme conifeer hebben omgezaagd.
Maar er is geen potgrond meer, dus moet ik eerst de composthoop inspecteren voor de broodnodige aanvulling van grond. Gelukkig is die er. Dat moet dan wel weer eerst gezeefd worden en zo ben je al snel een hele middag onder de pannen voordat je uiteindelijk weer een extra vierkante meter beplante tuin hebt. Ach, het is maar om van de straat te zijn!
Zelf gehakselde houtsnippers er overheen, en zo ben je in de tuin in elk geval geheel self supporting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten