Chalet

Chalet

dinsdag 5 november 2013

Dinsdag 5 november 2013

Maandag is het de hele dag grijs met regen. Binnen klussen en opruimen dus.
Ruud en Evert buigen zich over het verplaatsen van verschillende stopcontacten die nog her en der los hangen na de laatste verbouwing in de bijkeuken.
Ik ga aan de slag in de badkamer.
De middag besteed ik aan de pailletten, het schiet toch aardig op en ik ben er nog steeds blij mee.
We eten lekker Frans, een Quiche met een salade.
Dinsdag is het pas echt herfst, de regen valt met bakken uit de hemel en het waait behoorlijk.
Een goede dag om de boodschappen te doen. We karren met het gele gevaar naar Castres en werken intussen de nodige afvalzakken, glas en oud papier weg.
Dan in de vliegende storm naar Evert om te zien of we van kachel gaan ruilen. De onze brandt geweldig, maar wordt na het aanleggen van de vloerverwarming nauwelijks meer gebruikt. Evert heeft een gloed nieuwe die mooie stalen poten heeft, terwijl die van ons dus nog steeds op stenen staat. En Evert heeft een heel koud huis. We meten een en ander op, maar het lijkt een goede ruil.
Vervolgens gaan we met de grondboor van Evert in de kofferbak naar Brassac. We moeten de perzikenboom dringend ondersteunen. We moeten alleen nog boombanden halen.
We nemen meteen nog een nieuwe bloempot mee om de paradijsvogelplant over potten in de hoop dat ie dan eindelijk ook gaat bloeien.
Onderweg begint het zo mogelijk nog harder te regenen en te waaien. We nemen niet de moeite in de plensregen de spullen uit de auto te halen. Wel vinden we de doos met dek voor het zwembad in de garage, een buurman ging toch naar Albi en wilde het wel even mee nemen voor ons.
Erg fijn dt wij niet zo ver hoefden rijden gezien de huidige weersomstandigheden.
Tegen zessen doet de tv raar, internet doet moeilijk en dan valt de stroom uit.
Als we de nodige theelichten hebben aangedaan komt alles gelukkkig weer terug, want ik wilde lamslapjes uit de oven maken. En die werkt natuurlijk ook op stroom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten