Chalet

Chalet

vrijdag 19 oktober 2012

Stormschade


Op donderdag gaat het zo mogelijk nog harder waaien en het regent de hele dag.
Tijd voor de binnenklussen, zoals oude tijdschriften wegwerken en ramen wassen.
Na enig heen en weer gebel gaan wij bij Nils eten maar nemen wij wel de maaltijd mee.
Als een volleerde meals on wheels vertrekken we met een krat eten bij ons. Maar helaas, de auto start niet want de accu is leeg. Dan maar Nils gebeld en hij komt toch bij ons eten.
In de vliegende storm sluiten we de acculader aan, maar die halen we er al snel weer af want de motorkap slaat dicht en we hebben nog geluk dat ie er niet compleet afgeblazen wordt.
Aangezien we elkaar ook helemaal niet meer kunnen verstaan buiten met al die stormherrie pakken we alles uit en dekken binnen de tafel en wachten op Nils.
Dan komt er echt een enorme windvlaag en wij kijken gespannen naar de ruiten van de schuifpui die wel zo'n 5 cm naar binnen geblazen worden en helemaal bol staan. Als we verlicht adem halen omdat ze weer terug veren knalt er bij de achterdeur iets vlak langs de ruit: de schotelantenne is compleet naar beneden geblazen en nog net niet door de achterdeurruit naar binnen gekomen. 
Ruud moet omlopen om hem weg te halen want we kunnen de deur niet meer open maken omdat de schotel er voor ligt.
Ik ben stiekem blij dat ik door dit noodweer niet meer hoef te rijden. In een naburig gehucht is er een boom op de hoogspanning terecht gekomen en die zitten al de hele dag zonder stroom. Daardoor heeft een deel van ons dorp ook geen  internet, wij gelukkig nog wel!
De volgende ochtend zie ik dat buiten ook de kast met tuinspullen is omgewaaid, en omdat ik er de takkenschaar in had gelegd is ie nu doorboord! We krijgen een mail van Nils: hij is veilig thuis gekomen maar moest wel een omweg nemen omdat er ergens een boom op de weg lag en hij moest regelmatig stoppen om de afgewaaide takken onder zijn auto uit te trekken.

Pfff, het wordt nu wat minder en na het weekend schijnt het toch weer 20 graden te worden......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten